25 Μαΐ 2010

Διαμαρτυρία ή λογική; Ή και τα δυο;

Στην Ακρόπολη ο Κ. Παπούλιας
Επίσκεψη στην Ακρόπολη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων αποκατάστασης σε Παρθενώνα και Προπύλαια.
Την ικανοποίησή του για την έκβαση των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη, εξέφρασε το πρωί, επισκεπτόμενος την Ακρόπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.............
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Διαμαρτυρία συμβασιούχων
Από το πρωί, στο χώρο βρίσκονταν έκτακτοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους που επέτρεπαν στους τουρίστες να μπαίνουν δωρεάν στην Ακρόπολη.
Στη συνέχεια, οι συμβασιούχοι εισήλθαν στο χώρο της Ακρόπολης και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους φωνάζοντας συνθήματα, καθώς διαμαρτύρονται για την μη μονιμοποίησή τους, την παύση του 24μηνου και για τις προσλήψεις που έχουν γίνει.

Από kathimerini.gr
Μάθαμε σε αυτήν τη χώρα, όταν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Να κλείνουμε δρόμους και λιμάνια, να κατεβάζουμε διακόπτες, να πετροβολούμε αστυνομικά τμήματα, να καταλαμβάνουμε δημόσια κτίρια και να απλώνουμε πανό διαμαρτυρίας στα τείχη της Ακρόπολης.  Επίσης να μην αφήνουμε τους συναδέλφους μας να κάνουν τη δουλειά τους και να αφήνουμε τους τουρίστες να μπαίνουν δωρεάν στην Ακρόπολη. Τώρα αν όλα τα παραπάνω είναι πράξεις που άπτονται του Ποινικού Δικαίου, που είναι και το λιγότερο σε τελική ανάλυση, δεν μας ενδιέφερε ποτέ, ούτε ως πολίτες ούτε ως Κράτος.
Και αυτό γιατί μισούμε ό,τι είναι δημόσιο, ό,τι αντιπροσωπεύει το Κράτος, ακόμη κι αν είναι ο ίδιος ο χώρος εργασίας μας. 
Δεν ξέρω πότε θα το αντιληφθούμε, αλλά εάν υπάρχει μια στιγμή που σαν Κοινωνία πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και σύνεση, αυτή είναι τώρα. Ξοδέψαμε πολύ χρόνο, χρήμα, ενέργεια σε όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε τώρα. Ας δοκιμάσουμε μια άλλη πορεία. Αυτή της λογικής και του μέτρου. Ποιος ξέρει, μπορεί και να μας βγει και σε καλό.